top of page

Kalıcı Makyaj

Contact Us

İçinde bulunduğumuz dönemde makyaj, bakımlı olmanın vazgeçilmez bir gerçeğidir. Sevimli ve bakımlı görünmek isteyen tüm hanımlar bu doğrultuda makyaj yapıyor ya da yaptırıyor. Ancak kalıcı makyaj uygulaması, günlük koşuşturmalar nedeniyle zaman sıkıntısı yaşayan ve bakımlı görünmek isteyen hanımlara yardım eli uzatıyor.


Kalıcı makyaj uygulaması ile 7/24 saat bakımlı görünmek mümkün. Söz konusu kalıcı makyaj, renk pigmentlerinden oluşan doğal su bazlı boyanın, uygulama yapılması gereken yerde epidermise aşılanmasını ifade eden bir işlemdir.


Kalıcı makyaj ile dövme arasındaki en önemli fark, boyanın epidermis üzerinde değil, dermal tabaka üzerinde bırakılmasıdır. Dolayısıyla dövme kalıcı gibi görünürken, makyaj hücre kendini yenilediği sürece vücudumuzdan atılır.

Kalıcı makyaj uygulaması kişinin cilt yapısına göre değişiklikler göstermekle birlikte yaklaşık 2 ila 5 yıl arasında kalıcılık göstermektedir.


Kalıcı makyaj uygulamaları göz kaş eyeliner, dudak, areol, mastektomi sonrası yapılan meme ucu renklendirme, yara izleri, cilt lekeleri, vitiligo ve alopesi gibi durumlardır. Kalıcı makyaj uygulaması HIV (insan immün yetmezlik virüsü) taşıyanlara, şeker hastalarına ve hemofili hastalarına yapılmamaktadır.


Kalıcı makyaj ne kadar sürer?


Mikropigmentasyon veya kozmetik dövme olarak da bilinen kalıcı makyaj, makyaj illüzyonu (örneğin göz kalemi, kaşlar, dudak kalemi veya tam dudak rengi) vermek için pigmentlerin cilde uygulanmasını içeren bir tür kozmetik işlemdir. Bu kozmetik tekniğin diğer isimleri arasında kozmetik dövme ve mikropigmentasyon bulunmaktadır. "Kalıcı" olarak adlandırılmasına rağmen, kalıcı makyajın dayanma süresi kişiden kişiye değişebilir ve aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi faktöre bağlıdır:

Renk ve Pigment Seçimi Makyajın uzun ömürlülüğü, kullanılan pigmentlerin hem türünden hem de kalitesinden etkilenebilir. Bazı pigmentlerin diğerlerinden daha hızlı solması mümkündür.


Pigmentlerin yağlı veya karma ciltlerde daha çabuk bozulma eğilimi vardır, bu da rötuşların daha sık yapılması gerekeceği anlamına gelir.

Güneşe maruz kalma: Pigmentler güneşin ultraviyole (UV) radyasyonuna maruz kaldıklarında solmaya karşı duyarlılıkları artar. Pigmenti korumak için uygulama yapılan bölgelere mutlaka güneş kremi uygulamak gerekir.


Cilt Ürünleri Özellikle retinol veya glikolik asit içeren bazı cilt ürünleri pigmentlerin solmasını hızlandırabilir.


Bireysel Faktörler Herkesin cildi ve vücut kimyası farklı olduğundan, pigmentlerin ne kadar süre yerinde kalacağını belirlemede bireysel faktörler rol oynayabilir. Bazı insanların anılarının diğerlerinden daha çabuk solması mümkündür.


Bakım Sonrası: Kalıcı makyajınızın mümkün olduğunca uzun süre dayanmasını istiyorsanız, yeterli bakım sonrası bakım kesinlikle gereklidir. Bu, teknisyen tarafından sağlanan işlem sonrası tavsiyelere uymayı, aşırı ıslaklıktan kaçınmayı ve iyileşme sürecindeyken işlem yapılan bölgeyi karıştırmamayı veya kaşımamayı içerir.

Kalıcı makyaj, zaman içinde yavaş yavaş kaybolduğu için genellikle yarı kalıcı makyaj olarak adlandırılır. İstenilen renk ve biçimi korumak için müşterilere her bir ila iki yılda bir rötuş tedavileri planlamalarını tavsiye etmek yaygın bir uygulamadır. Bununla birlikte, kesin süre biraz değişebilir. Bazı kişiler kalıcı makyajlarının daha uzun süre dayandığını fark edebilirken, diğerleri daha sık rötuşa ihtiyaç duyduklarını keşfedebilirler.


Kalıcı makyaj nedir ve nasıl çalışır?


Kalıcı makyaj, cilt yüzeyinin altına pigmentler yerleştirerek ciltte makyaj illüzyonu yaratan bir tür mikropigmentasyon veya kozmetik dövmedir. Bu tür kozmetik operasyon "kalıcı makyaj" olarak da bilinir. Kaşlar, göz kalemi, dudak kalemi ve hatta tam dudak rengi gibi yüz özelliklerini geliştirmek ve tanımlamak için bir yöntemdir ve konturlama adı verilen bir teknikle yapılır. Kalıcı makyajın etkilerinin uzun ömürlü olması ve geleneksel makyajın görünümüne mümkün olduğunca benzemesi amaçlanmaktadır.


Konsültasyon: Prosedürün ilk adımı, müşteri ile kalıcı makyaj uygulamasında yetenekli ve kalifiye bir teknisyen veya sanatçı arasında bir konsültasyondur. Bu görüşme sırasında müşteri tercihlerini, nasıl bir görünüm istediğini ve sahip olduğu özel endişeleri veya beklentileri tartışır.


Renk ve Tasarım Seçimi: Teknisyen, müşterinin doğal özelliklerini ve cilt tonunu tamamlayacak uygun pigmentleri ve tasarımı seçmek için müşteriyle birlikte çalışır. Teknisyen, işleme başlamadan önce müşterinin cildinde istenen şekli ve rengi izlemek için bir kozmetik kalem kullanabilir.

bottom of page