top of page

Laminat Kaplama

Tags:

Diş Sağlığı

Laminate Veneer yöntemi ile dişlerin ön bölgesinde meydana gelen kötü görünüm ve deformasyonu düzeltmek mümkündür. Porselen laminanın en önemli unsuru, 0,3 ile 0,7 mm kalınlığındaki bir porselen laminanın ilgili dişlere çok fazla zarar vermeden ve hatta diş yapısı uygunsa hiç aşındırma yapmadan uygulanmasıdır.

Explanations

  • Laminate Veneer, kısa sürede sonuç almanın mümkün olduğu, dişlerin formunu ve rengini özgür iradenizle belirleyebileceğiniz bir uygulamadır. Işık geçirgenliği ve şeffaf yapısı sayesinde estetik açıdan da önemli bir avantaj sağlar.

Laminat Kaplama nedir?


Genellikle diş kaplaması veya sadece kaplama olarak da bilinen laminate veneer, bir dişin estetik görünümünü iyileştirmek amacıyla özel olarak imal edilen gofret inceliğinde bir kabuk veya kaplamadır. Dişlerdeki çeşitli kusurları ve lekeleri gizleyerek bir kişinin gülümsemesinin görünümünü iyileştirmek için kaplamalardan yararlanmak kozmetik diş hekimliği alanında standart bir uygulamadır.

Aşağıda laminate veneerler hakkında bazı önemli detaylar yer almaktadır:


Diş kaplamaları en çok kozmetik amaçlar için kullanılır. Dişçilik sektöründe kullanımları yaygındır. Dişin rengini, konturunu veya boyutunu değiştirmek ve genel görünümünü iyileştirmek için dişin çiğneme yüzeyine yapıştırılırlar. Kaplamalar, daha çekici ve tamamen doğal görünen bir sırıtış üretebilir.


Malzeme: Kaplamalar, diğerlerinin yanı sıra porselen ve kompozit reçine gibi çeşitli malzemelerden üretilebilir. Uzun ömürlülüğü, lekelere karşı direnci ve doğal dişlerin görünümünü mümkün olduğunca tam olarak taklit etme kapasitesi nedeniyle porselen kaplamalar açık ara en popüler seçenektir.


Bir kaplamanın normal kalınlığı bir milimetreden azdır, bu da onu mevcut en ince yapı malzemelerinden biri yapar. Dişe bağlandıklarında, inceliklerine rağmen güçlü ve dayanıklılıklarına rağmen uzun ömürlüdürler.


Kişiselleştirme: Her bir kaplama, ilgili dişin rengine, şekline ve boyutuna uyacak ve hastanın genel gülüşünü tamamlayacak şekilde özel olarak yapılır. Bu, kaplamaların doğal görünmesini ve hastanın ağzında rahat hissetmesini sağlar. Mükemmel bir uyum sağlayan kaplamalar yapmak için, üretim sürecinde diş baskıları ve dijital taramalar kullanılır.


Kaplama yaptırmanın uygulama aşaması normalde iki ayrı seans boyunca gerçekleşir. İlk seansta diş hekimi tarafından dişin ön yüzeyinden minenin küçük bir kısmı kaldırılarak diş prosedüre hazırlanır. Bu, kaplamanın uygulanması için yer açar. Ölçüler veya taramalar elde edildikten sonra, kaplama bir diş laboratuvarında hastanın tam özelliklerine göre üretilir. İkinci seansta, kaplamayı dişe yapıştırmak için diş simanı kullanılır, böylece her zaman oradaymış gibi görünür.


Estetik İyileştirmeler: Kaplamalar, diş beyazlatmaya yanıt vermeyen diş renklenmesi veya lekelenmesi, yontulmuş veya aşınmış dişler, dişler arasındaki boşluklar veya aralıklar, yanlış hizalanmış veya hafif çarpık dişler ve düzensiz şekilli veya düzensiz dişler gibi çok çeşitli kozmetik zorlukları çözme yeteneğine sahiptir.


Konservatif Tedavi: Kaplamalar, kron gibi diğer operasyonlarla karşılaştırıldığında, doğal diş yapısının çok az bir kısmının çıkarılmasını gerektirdiğinden daha konservatif bir tedavi seçeneği olarak kabul edilir. Yüzeyin altında kalan diş hala çoğunlukla bütündür.


Kaplamalar, uygun şekilde bakıldıkları ve bakımları yapıldığı takdirde uzun yıllar dayanma potansiyeline sahiptir. Çoğu durumda 10 yıl veya daha uzun süre dayanabilirler.

bottom of page